MIJN TUSSENJAAR
/

Een tussenjaar is jouw jaar

 

Vragen?

Online talententest, wat krijg ik dan?

Je werkt met een online talententest. De test maak je thuis. Je krijgt een persoonlijke logincode en maakt een persoonlijk profiel aan op de website van de talententest. De test bestaat uit twee delen die je op verschillende dagen maakt. Deel 1 deel gaat over jouw talenten, deel 2 gaat over je valkuilen. Het invullen van de vragen duurt 30 minuten per keer. Als alles is ingevuld het je een compleet online talentenprofiel wat van jou is en blijft. Jij bent de enige die het kan zien èn de enige die besluit of je de uitkomst deelt. Jouw talentenprofiel blijft ook na de training beschikbaar.


Hoeveel tijd kosten de trainingen?

KICKSTART duurt zes x 3 uur in drie weken. Je krijgt thuiswerkopdrachten en de online Talententest. Aan het einde van de training heb je een concreet plan voor je tussenjaar, studiekeuze en ken je jouw talenten.

STUDIEKEUZE, Dat Kan Je Zelf duurt drie x 3 uur, verdeeld over drie weken. Je krijgt thuiswerkopdrachten en de online Talententest. Aan het einde van de training heb je een concreet plan voor je studiekeuze en ken je jouw talenten.

WHAT MAKES YOU TICK voor thuis kan je in 28 dagen afronden. In vijf blokken en vier vrije dagen werk je iedere dag een stukje aan jezelf en jouw plannen. De 24 podcasts duren ongeveer 15 minuten per keer. Voor de opdrachten heb je ongeveer 30 minuten per dag nodig. Soms wat minder, soms wat meer. Als je een paar dagen minder tijd hebt, kan je ervoor kiezen om schuiven met de podcasts en opdrachten. Dat is aan jou. Het advies is om zo veel mogelijk iedere dag een stukje toe te werken naar waar je heen wil. Zo bouw je aan een gewoonte om met jezelf en jouw doelen bezig te zijn. 

PLAN! Je bent drie dagen aanwezig van 9:30 tot 16:00. Twee aaneengesloten dagen, dan twee actieweken en dan de laatste Plan!dag. In de actieweken ben je zo'n 8 uur per week met jouw plan bezig. De planning vind je hier.

WHAT MAKES YOU TICK Iedere week heb je een dag training van 9:30 tot 16:00. Daarnaast werk je thuis verder aan jouw projecten, reken hier twee uur per week voor. Tijdens de veldweek ben je vier dagen per week actief met jouw project bezig. De hele training duurt 18 weken, inclusief de veldweek, exclusief vakanties. Zo heb je nog voldoende tijd over om bijvoorbeeld te reizen of andere dingen te doen.


Staat de inhoud van de programma's vast?

De opbouw van het programma staat in grote lijnen vast. Natuurlijk wordt de inhoud aangepast aan wat leeft in de groep. Ook vul je in overleg met de groep delen van het programma zelf in.


STUDIEKEUZE, Dat Kan Je Zelf, welke datum is voor mij?

Je kan je inschrijven voor de datum die bij jou past. De training voor jongeren met een tussenjaar is hetzelfde als voor scholieren. Het maken van een plan voor studiekeuze staat centraal, net als ontdekken wat jouw talenten zijn en wat jou interesseert.

TICK voor THUIS, PLAN! of WHAT MAKES YOU TICK, wat is het verschil?

TICK voor THUIS is speciaal gemaakt voor thuis. Je werkt vanaf je eigen plek, thuis. Dus ook tijdens Corona kan je gewoon aan de slag met deze training. Wij sturen jou elke dag een podcast, geven je opdrachten en uitleg. Na het luisteren naar een podcast kan je aan gang met de opdracht van die dag. Alles op jouw tijd en tempo.

PLAN! je maakt een realistisch plan voor jouw tussenjaar. In drie trainingsdagen en twee actieweken boks je dat voor elkaar.

WHAT MAKES YOU TICK is een training in persoonlijke ontwikkeling. Hier draait het om jou en om hoe jij na dit jaar verder wilt. Je gaat echt de diepte en leert ook hoe je wat je hebt geleerd in de wereld zet. Wil je meer weten, neem dan gewoon even contact met ons op.


Kan ik PLAN en WHAT MAKES YOU TICK allebei volgen?

Natuurlijk kan dat. Wil je zowel Plan! als What makes you Tick? volgen, dan krijg je €300 korting.


Wie zijn de trainers?

Charlotte Puyman en Eline van der Linde zijn professionele coaches/trainers die de online en trainingen op locatie geven. Ook werken we waar nodig met gasttrainers.

De online spreekuren worden door Charlotte en/of Eline begeleid.

De podcasts van What makes you Tick voor thuis worden ingesproken door Charlotte.


Waar zijn de trainingen van MijnTussenjaar?

De trainingen op locatie worden gegeven in Haarlem.

De training WHAT MAKES YOU TICK voor Thuis volg je thuis en online.

De trainingen  KICKSTART en STUDIEKEUZE, Dat Kan Je Zelf volg je online.


Hoe betaal ik dat?

Het volgen van een training bij Mijn Tussenjaar biedt je veel ruimte om te werken en je eigen geld te verdienen. We raden je aan om (een deel van) de training zelf te betalen. Je kunt natuurlijk ook sponsors (ouders/grootouders/crowdfunding/...) vinden die je meehelpen.


Wild card

Ook Mijn Tussenjaar doet graag iets voor een ander. In iedere groep is een gratis plaats beschikbaar voor een deelnemer die statushouder is of recht heeft op minima regelingen. Kom jij hiervoor in aanmerking en doe je een tussenjaar, neem dan gewoon even contact op.

Heb je een andere vraag? Stel 'm gerust!

WORDEN WIE JIJ BENT

ENERGIEK * SPRANKELEND * INVENTIEF

 

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING EN EEN CONCREET PLAN


EERST EVEN -gratis- PROEVEN?
Download deze gratis tips & tricks. Zo kun je alvast aan onze aanpak proeven.

 

 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn