MIJN TUSSENJAAR
/


Een tussenjaar is jouw jaar

 

De Creatiecirkel maakt van plannen een game

Bij Mijn Tussenjaar leer je werken met onze Creatiecirkel©. Het uitwerken van je ideeën is niet altijd eenvoudig. Met de Creatiecirkel krijg je meer houvast en breng je op een actieve manier overzicht aan in alles wat je te doen hebt. 


We gebruiken twee modellen om een goed plan te maken: de Golden Circle van Simon Sinek en onze eigen Creatiecirkel.

De Golden Circle helpt je bij het verhelderen waarom je bepaalde dingen gaat doen.

De Creatiecirkel is actiegericht en helpt je bij het uitwerken van de dingen die je wil doen. Je splitst de uitvoering van jouw doel op in verschillende onderwerpen zodat er een samenhangend geheel ontstaat. Door de combinatie van de twee modellen kan je goed uitleggen wat je doel is en wat je gaat doen dat te bereiken.Beter leren plannen? De Creatiecirkel is gratis beschikbaar!

 Vraag hier gratis de Creatiecirkel aan

Tips & tricks voor plannen

Neem de tijd! Ga eens rustig bij jezelf na waar het jou echt om gaat. Het kan best zijn dat je twee of drie weken bezig bent voor je plan klaar is. En dat is helemaal ok.

Schrijf je acties op sticky notes en plak ze bijvoorbeeld op de deur van je kamer of op de muur. Je kan voor elk doel een andere kleur gebruiken. Laat ze lekker hangen tot alles klopt en schrijf dan je uitwerking op.

Het plan is nooit af. Soms lopen dingen anders dan je dacht. Gun jezelf de ruimte om onderweg bij te sturen als dat nodig is. Er zijn heel veel routes van A naar B!

Maak een afspraak met iemand om jou te coachen op het halen van de acties in jouw plan. Neem je eigen plannen serieus. Wil je terugkijken op een goed tussenjaar, neem dan voor je begint de tijd om jouw jaar uit te werken.

Hoe sta jij ervoor met je planning?

Ben je al lekker op weg en heb je alles in beeld of laat je het gewoon op je af komen? Beantwoord hier een paar snelle vragen en kijk of de Creatiecirkel jou op weg kan helpen.

Waarom neem jij een tussenjaar?

Kan jij goed uitleggen waarom je een tussenjaar neemt? Heb je voor jezelf helder waarom je bepaalde dingen wil doen in dit jaar? Een stap die je helpt is jouw Golden Circle uitwerken. Kijk eens naar deze korte video, in zeven minuten .

 
UA-143440073-1
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn